Teglværksbyen

Området 

Teglværksbyen ligger på Teglholmen i direkte forlængelse af Enghave Brygge – lige over for Amager Fælled. Byggeriet er en del af det nye attraktive kvarter i Københavns Havn – tæt på både vand, by og grønne områder. I Teglværksbyen er der via broer og brygger langs kajen nem adgang til vandspejlet, hvor man kan tage en dukkert eller sejle i kajak og kano.  I nærområdet findes også grønne områder, et kulturhus, markedshal og hyggelige caféer med udsigt til vandet. Indre København er heller ikke længere væk, end at man kan cykle dertil. Et kvarter på cyklen, så er man på Rådhuspladsen. Faktisk er Teglværksbyen er en del af den populære cykelring, der dækker det meste af København. 

Området omkring teglværksbyen er særdeles børnevenligt. Hele kvarteret er forbundet via stisystemer, som gør det trygt at færdes der, og der er både skole og daginstitutioner i nærheden.  

Boligerne

Teglværksbyen består af 187 lækre lejelejligheder med en stor syd- eller vestvendt altan eller terrasse til hver lejlighed. Lejlighederne er på 2-5 værelser og 58-146 kvadratmeter med gulvvarme i alle rum. Lejlighederne er lyse og rummelige og de forskellige planløsninger er lavet, så alle lejlighederne er nemme at indrette. Gulvene er lamelparket i lakeret eg, inventar i køkken, bad og garderobe er fra Svane Køkkener og hårde hvidevare fra Scholtes. Der er elevator i ejendommen og det er muligt at leje en fast parkeringsplads i kælderen. Til ejendommen hører et fælles grønt gårdrum og legeplads. Der er også et fællesrum i kælderen samt en fælles cykelkælder. Man kan ansøge om lov til at holde hund og kat i lejlighederne.  

Teglværksbyen er tegnet af Arkitema Architects. Byggeriet er opført med en facade i lysegule teglsten med mørkegrå træ og alu-elementer. Facaderne er inspireret af de gamle smukke pakhuse, der altid har kendetegnet miljøet ved havnen. 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *