Kernehuset

Området 

Kernehuset ligger i hjerte af Rødovres nye bydel – IrmaByen. Dét der tidligere var dagligvarekæden Irmas hovedsæde er i dag et nyt hovedstadsområde, der forener det urbane med skøn natur. Kernehuset ligger lige ud til Vestvolden, som er hovedstadsområdets største sammenhængende grønne område.

Kernehuset har den fredede bygning fra 1968, Kaffetårnet, som er IrmaByens vartegn, som sin nabo. Det var her Irma tidligere fremstillede deres berømte Irmakaffe. Visionen for Kaffetårnet er, at det skal blive IrmaByens kulturelle samlingspunkt. Det er planen at der skal være en café i stueetagen og udendørsservering på pladsen ude foran.  

Supercykelstien C99 løber lige bag IrmaByen og gennem rekreative områder til Søerne i København. Fra Kernehuset kan man cykle til rådhuspladsen i København på cirka 20 minutter.

I nærområdet findes der både gode skoler og daginstitutioner og et væld af fritidsaktiviteter – eksempelvis er det muligt at spille fodbold, tennis og ishockey kun to minutter fra Kernehuset. 

Boligerne 

Kernehuset består af 82 lejligheder på 71 til 135 kvadratmeter fordelt på syv opgange. Der er elevator i alle opgangene. Alle lejlighederne er udstyret med en stor ugeneret altan, som i sommermånederne nærmest kan fungere som et ekstra rum. Lejlighederne er indrettet i nordisk stil med lyse vægge, lyse trægulve, lyst designerkøkken og store vinduer, hvor lyset kan strømme ugeneret ind. 

Kernehuset er tegnet af Arkitema Architects, der har fundet  inspiration i IrmaByens vartegn – Kaffetårnet. Facadepartierne er skiftevis fremskudte og tilbagetrukne og giver Kernehuset et levende udtryk. Bygningen er elegant nedtrappet fra 7 etager til henholdsvis 6 og 5 etager mod øst. 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *