Teglhuset Frederiks Brygge

Området

Byggeriet er beliggende på Pladehals Allé ved Frederiks Brygge, som er et nyt boligkvarter beliggende ned til vandet i den sydlige del af København Havn. Sydhavnen er et byudviklingsområde bestående af boliger og erhvervsejendomme, som forventes at udgøre et af Københavns mest trendy områder om nogle år. Formålet med området er at skabe et karrémiljø, hvor kanalerne rækker ind til bygningerne og giver en fornemmelse af gaderne i Amsterdam og Venedig. 

Frederiks Brygge henvender sig til alle aldersgrupper – pensionister, børnefamilier og studerende, hvilket er med til at skabe en mangfoldig, imødekommende og dynamisk bydel. I området ligger et havnebassin, som er et centralt samlingssted. Bassinet danner en sydvestvendt plads, hvilket giver rig mulighed for at nyde eftermiddags- og aftensolen efter arbejde eller studie. I nærheden er også både en legeplads, boldbane og grillpladser og “Stålhallen”, der sælger italienske delikatesser. Der er 15 minutters gang til Sydhavnen station og 15 minutter på cykel til Rådhuspladsen. 

Byggeriet

Teglhuset indeholder 83 lejligheder, som er bygget med fokus på funktionalitet og kvalitet, hvilket betyder, at de kræver et minimum af vedligehold. Boligerne er samtidig bygget ud fra en høj energistandard med energiklasse 2015, hvilket er med til at passe på miljøet og holde varmeomkostninger i bund. 

Lejlighederne har en rumhøjde udover det sædvanlige med 2,6 meter til loftet, og samtidig er der vinduer fra gulv til loft, hvilket gør dem lyse og rummelige. Gulvene er lavet i eg med mat hvid lak og der er installeret gulvvarme. Køkkenet er indrettet med elementer fra Svane og er udstyret med alle hvidevarer, herunder ovn, kogeplader, opvaskemaskine og køle-fryseskab eller køleskab med fryseboks. På badeværelset er der et stort spejl og et væghængt toilet, hvilket åbner rummet op, og samtidig er der lavet plads til en vaskesøjle. 

Størstedelen af lejlighederne har en stor altan, som er trukket halvt ind i bygningen. Man kan derved sidde uforstyrret og i læ for regnvejr og blæst, hvilket gør det muligt at nyde altanen selv når vejret ikke er oplagt til det. 

Lejlighederne er fordelt således, at der er 4 stk. 1-værelses lejligheder på 62-63 m2, 17 stk. 2-værelses lejligheder 60-99 m2, 45 stk. 3-værelses lejligheder på 90-129 m2 og 17 stk. 4-værelses lejligheder 119-156 m2. 

Til bygningen er der fællesarealer i form af et fælleslokale og en gård. Fælleslokalet er beliggende i stueetagen med udgang til gården og kan lejes for en weekend. Lokalet indeholder køkken med ovn, køle- og fryseskab og opvaskemaskine. Gården bliver indrettet som et grønt og frodigt område, som skaber hyggelige rammer, og giver mulighed for fællesskab med naboerne. Bygningen indeholder derudover et depotrum og et værksted. 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *