Pionérhusene

Området

Lejlighedsbyggeriet Pionérhusene ligger i udkanten af Brabrand i den nye bydel, der forbinder Gellerup og Aarhus – små 5 kilometer fra centrum af Aarhus. Pionérhusene er omgivet af skøn natur – Brabrandsøen, Aarslev Engsø og Hasle bakker. Områdets nye bypark er også inden for kort rækkevidde. Her er der hyggelige stier, søer, bærbuske og frugttræer, men også boldbaner og fitnessudstyr. 

Pionérhusene er en del af helhedsplanen for det nye Gellerup, der handler om at binde Aarhus og Gellerup sammen og skabe en mangfoldig bydel, som gør op med den ensformige beboersammensætning og den sociale og fysiske isolation, som tidligere har kendetegnet området. Helhedsplanen er udarbejdet af eksperter og forskere inden for antropologi, sociologi, byplanlægning og arkitektur. I den ny bydel er der plads til 6.000 nye beboere. Der er lagt vægt på at skabe en stor variation af boligtilbud – fra lejligheder til rækkehuse og byhuse og herunder både ungdomsboliger, ældreboliger og familieboliger.  Dette for netop at tilføre området en mangfoldig beboersammensætning og social diversitet. 

Boligerne
Pionérhusene er det første private lejlighedsbyggeri i Gellerup. Det består af 222 lejelejligheder – i alt 21.500 kvadratmeter fordelt på to karreer. Lejlighederne er i nordisk stil og varierer i størrelse – mellem 55-114 m2 – og antallet af værelser – 2-5 værelser. Med de mange forskellige typer og størrelser, er der lejligheder for både familier, par, enlige og studerende. Lejlighederne er desuden delevenlige, så de større lejligheder egner sig både som familiebolig og til at blive delt mellem flere studerende. Alle lejligheder har minimum én altan. Fra flere af dem, er der en skøn udsigt ind over byen eller kig til Brabrand sø. 

Lejlighederne er opført i kvalitetsmaterialer. Der har været fokus på at mindske eventuelle lydgener og på at skabe et så imødekommende indeklima, som muligt. 

Materialer:
– Lyst køkken fra HTH
– Hvidevarer fra Siemens og Bosch 
– Vinduer og terrassedøre fra Velfac
– Gulve i ask 

Der er opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler i alle lejligheder. Der er endvidere fri parkering i forbindelse med byggeriet samt adgang til et attraktivt fælles gårdmiljø.

Byggeriet har fået navnet “Pionérhusene” af flere årsager. Det skyldes dels, at det er det første private lejlighedsbyggeri i Gellerup. Og dels at lejlighedsbyggeriet ligger i et område, hvor vejnavnene er opkaldt efter kvinder, som har været pionerer inden for hvert deres felt; Emma Gads Gade, Anna Anchers Gade, Lily Brobergs Gade og Elna Munchs Gade.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *