Sporbyen

Området

Parkkvarteret er det første kvarter i den nye bydel Sporbyen Scandia, der ligger tæt på både Randers Fjord og Randers midtby. I mere end 100 år var Sporbyen Scandia en togfabrik. 

Bydelen kommer til at bestå af flere forskellige kvarterer med forskellige typer boliger, en række institutioner, butikker og spisesteder. Alt opføres i respekt for områdets historie. Gamle togvogne omdannes eksempelvis til en restaurant. Som bindeled mellem de forskellige kvarterer, løber Sporparken, som er et rekreativt, fredet området med grønne arealer og gamle jernbanespor. Parkkvarteret er dét kvarter i den nye bydel, der ligger tættest på Randers midtby. En gåtur på knap 10 minutter, så er man på gågaden. 

Boligerne

Parkkvarteret består af flere lette bygninger, der i alt rummer 78 eksklusive boliger. 73 lejligheder med sydvestvendt altan eller terrasse og 5 rækkehuse midt i parklignende omgivelser. Der er alt fra 2-værelses lejligheder på 67 kvadratmeter til 5-værelses lejligheder på 183 kvadratmeter med store private tagterrasser. Alle lejligheder er i ét plan. Alle rækkehusene er opført i 2 plan og indeholder 4 værelser, men varierer dog, ligesom lejlighederne, i antallet af kvadratmeter. De øverst placerede boliger er særdeles attraktive på grund af udsigten, men alle boligerne i parkkvarteret er generelt ret eftertragtede på grund af den gode beliggenhed meget tæt på både vand og by. 

Parkkvarteret ligger langs de gamle togspor og er opført i forskellige højder fra 2 til 4 etager – Højest mod nord med nedtrapning mod syd. Dét for at sikre solen fri passage og skabe  gode uderum og terrasser. Mellem bygningerne i parkkvarteret er der etableret grønne og intime rum i kontrast til den offentlige Sporpark.

I både rækkehuse og lejligheder er der et stort centralt opholdsrum med store vinduer og udgang til altan eller terrasse. Stilen er nordisk med hvide vægge, lyse trægulve og hvide elementer fra Svane i køkken og bad. Hårde hvidevarer er fra Siemens. 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *