Åbykollegiet

Området 

Åbykollegiet ligger på hjørnet af Søren Frichs Vej og Åbyvej tæt på Aarhus Å og Brabrandstien og i cykelafstand til Aarhus centrum samt en lang række uddannelsesinstitutioner. Inden for en radius på kun 4 kilometer ligger både midtbyens butikker, spisesteder og natklubber, Aarhus Universitet, Arkitektskolen, Botanisk have og Uniparken, hvor særligt unge studerende samles og hygger sig, når vejret er godt. Det nærmeste supermarked – en Netto – ligger kun 100 meter fra kollegiet. Kollegiet er en del af et nyt boligområde, Åbyen, som ligger på de tidligere godsbanearealer. Her kommer der foruden boliger også til at være et stort grønt område med sø, stier og legepladser. 

Boligerne 

Åbykollegiet består af 202 lejelejligheder fordelt på tre blokke af 6-etager. 25 af dem er 2-værelses lejligheder på 50 kvadratmeter (brutto), som alle har egen altan. Resten af lejlighederne – 177 stk. – er 1-værelses lejligheder på mellem 37-39 kvadratmeter (brutto). De af lejlighedenerne som ligger i stueplan har egen terrasse og er opført i ekstra højde for at gøre plads til hems. På alle etager er der fælles altaner og øverst en fælles tagterrasse, så alle beboere har nem adgang til at nyde vejret på en solskinsdag. Fælles for alle lejlighederne er, at de alle indeholder eget bad samt et lille tekøkken med kogeplade og minikøleskab. I stueetagen ligger der et meget større fælles køkken, hvor der også er plads til at socialisere med de andre beboere. I stueetagen er der også et fælles fitnessrum og et fælles vaskeri. Fra stueetagen er der også adgang til gårdhavens sydvendte fælles terrasse og opholdsareal, så man nemt kan tage sin mad med ud, hvis vejret er godt. I kælderen er der parkering til både cykler og biler samt depotrum og små værksteder. Det er P+P arkitekter, der har tegnet kollegiet og JCN Bolig har været hovedentreprenør. 

Åbykollegiet er det første røgfrie kollegium i Aarhus.  Det er hverken tilladt at ryge i sin egen bolig eller på indendørs eller udendørs arealer på kollegiets område. 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *