AARhus

Området

I Aarhus Ø, som er kendt for sine arkitektoniske bebyggelser, finder du byggeriet AARhus, som kommer med sit helt eget udspil til, hvordan en arkitektonisk flot bygning i Aarhus Ø bør se ud. 

Aarhus Ø er i særdeleshed en spirende bydel i løbende udvikling. Her finder du smagfulde caféer og restauranter, et mindre teater, og som beboer i AARhus, ligger du næsten klods op ad Aarhus Lystbådehavn og havnebadet. Havnebadet er placeret ved Bassin 7. Her kan man bade og dyrke vandsport og i sommerperioderne nyde kaffe, drinks, is og en lækker bid mad fra en af de hyggelige containerbutikker. 

Aarhus Ø ligger ikke kun tæt på vand, men også på by og skov. Aarhus Ø grænser nemlig både op til Aarhus Centrum med byliv og butikker, og Risskov, hvor der er flere gode stranden og en skøn skov med gode gå- og løberuter.

Boligerne

AARhus er blevet lavet af det verdensberømte arkitektfirma Bjarke Ingels Groups (BIG). Målet har for dem været at skabe et byggeri, som kombinerer hele Aarhus’ sjæl og arkitektoniske kvaliteter i ét. Deraf kommer sig det oplagte navn “AARhus og bygningens helt særlige form som to A’er. Her er det højeste “A” 65 meter højt og med 20 etager. Den aftrappende form som bygningen danner, er ikke kun til for at understøtte den smukke arkitektur og den Aarhusianske sjæl, men er også skabt for at udnytte lys og havudsigt i lejlighederne. 

Ingen af lejlighederne eller tagterrasserne i bygningen er ens. Dette fordi BIG under udviklingen af bygningen, har stillet sig selv spørgsmålet “Når alle mennesker nu er forskellige, hvorfor er alle lejligheder i moderne byggerier så ens?”.

Byggeriet er primært opført i beton. Dét for at følge ‘havnestilen’ i området. Derfor er det første man ser, når man går ind i opgangen også en rå betontrappe, som med sin stil næsten ligeså godt kunne være importeret fra New York. 

Tilknyttet til byggeriet findes en 11.000 kvadratmeter stor parkeringskælder. 

Nabofællesskab

I midten af den firkantede gård, som de to A’er danner ramme omkring, er der et hyggeligt grønt område, hvor man kan nyde solen eller nørkle med at dyrke sine egne krydderurter. 

Desuden er der til byggeriet også lavet et beboerhus, man kan købe sig andel i. Med en andel i beboerhuset kan man invitere naboer og udefrakommende til fællesaktiviteter og hyggelige arrangementer.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *