Møbelfabrikken

Området 

Søborg Møbelfabrik er en del af den nye bydel Gladsaxe Ringby, hvor det gamle Gladsaxe erhvervskvarter forvandles til et nyt, attraktivt og mangfoldigt byområde med moderne boliger og gode vækstbetingelser for erhverv. De 184 lejeboliger i Søborg møbelfabrik ligger på Gladsaxevej 386-400 med kort afstand til Ring 3, den kommende letbane, daginstitution, skole, Søborg Hovedgade, Gladsaxe Centeret og Buddinge Centeret. Der er heller ikke langt til bylivet i København og Lyngby. Tæt på boligerne ligger også det naturskønne fredede område Utterslev Mose, som er et område med både søer, holme, vilde mosepartier og velholdt park. Der er et rigt fugleliv og mulighed for at fiske, efter særlige regler, fra udvalgte pladser. Der er enkelte områder, hvor hunde ikke behøver være i snor, såkaldte fritløbsområder. 

Boligerne 

På den grund, der tidligere husede møbelproduktion, er der nu opført 19.000 kvadratmeter beboelse i form af 184 udlejningslejligheder. Møbelfabrikkens hovedhus fra 1939 er bevaret, da den som tidstypisk industribygning har en kulturhistorisk værdi. Den er nænsomt moderniseret og indrettet til små erhvervslejemål, caféer og butikker. Søborg møbler har fortsat sin egen møbelforretning i bygningen. 

Resten af de gamle fabriksbygninger er revet ned og erstattet af et 8-etagers boligbyggeri. Byggeriet er opført i rødbrune tegl med stålvinduer, der giver bygningen et strømlinet look, som både er rustikt og moderne og som samtidig trækker klare linjer til møbelfabrikkens oprindelige industrielle look. 

Lejlighederne fås i forskellige størrelser – fra 75 kvadratmeter til 151 kvadratmeter – og i forskellige prisklasser for at tiltrække mange forskellige typer beboere – singler, par, børnefamilier, unge og seniorer. Alle lejlighederne har enten altan eller terrasse. Til lejlighederne hører også et stort grønt gårdmiljø med områder for både børn og voksne – med legeplads, sandkasse, bordebænkesæt, grønne områder og stier.  Der er cykelparkering og mulighed for at tilkøbe parkeringsplads til bil. 

Ejendommen er ejet af ejendomsinvesteringsselskabet Dades og tegnet af Årstiderne Arkitekter. HHM A/S har været totalentreprenør på byggeriet.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *