Ressourcerækkerne

Området

Ressourcerækkerne er beliggende i Ørestad Syd, som er en ny og dynamisk bydel i København. Her er du tæt på byen og underholdningsmekkaet Royal Arena, men har samtidig kun fem minutter til den smukke natur ved Kalvebod Fælled, som er en del af Naturpark Amager. Området egner sig både til løb, cykling og vandreture. Der er afmærkede vandreruter på stierne af forskellige længder, og det er muligt at leje cykler, rulleskøjter m.m. i Fælledets friluftshuse. Der også et PLUG`N´PLAY-området, hvor der er mulighed for basketball, beachvolley, parkour og fodbold.  Samtidig er Ørestad Syd et område med arbejdspladser, daginstitutioner og uddannelsesinstitutioner, hvilket gør området oplagt for studerende og børnefamilier. 

Fra Ørestad Syd er der adskillige transportmuligheder i form af jernbane, bus og metro, og det tager kun små 15 min. at komme til København centrum med metroen. Det er derfor let at komme til og fra arbejde og studie, og samtidig har man hurtig adgang til alt, hvad København har at byde på. 

Beskrivelse 

Ressourcerækkerne består af 92 lejeboliger, herunder både lejligheder og rækkehuse. Ejendommen kombinerer den moderne stil med bæredygtighed, hvilket er omdrejningspunktet for byggeriet. Byggeriets materialer er upcyclede, hvilket betyder at kasserede materialer anvendes i en ny funktion, som en del af bygningen. Dette gælder bl.a. bygningens facade, som er lavet af aflagte mursten og tagterrasserne, hvor der er brugt træelementer fra Københavns Metrobyggeri. Der er samtidig brugt betonelementer fra en nedrevet fabrik og overskydende træ fra en anden produktion til byggeriet. At der gøres brug af upcyclede materialer bidrager til at skabe sjæl og liv i byggeriet, og er samtidig med til at mindske CO2-udledningen i konstruktionsprocessen. Det er dog ikke kun i konstruktionsprocessen, at CO2-udledningen mindskes. Boligerne har varmepumper og et lavt energiforbrug, hvilket både bidrager til at mindske CO2-udledning samt boligernes forbrugsomkostninger.  

Byggeriet indeholder 29 rækkehuse med tre til fire soveværelser. Rækkehusene har et køkken-alrum, to badeværelser, et ekstra værelse, samt et bryggers, som kan tilgås fra entreen. Her er der vaskefaciliteter og plads til opbevaring. Der er også adgang til en fælles p-kælder, hvor der er mulighed for at leje en p-plads. Hvert rækkehus har egen tagterrasse med havehus, som er lavet af 100% upcyclede materialer. Dette er inspireret af kolonihavetankegangen og giver mulighed for at indrette sit eget uderum. 

Udover rækkehusene byder byggeriet også på 63 lejelejligheder. Lejlighederne spænder fra 2- til 5-værelses lejligheder, som er lyse og velindrettede med tilhørende altan. Til lejlighederne er der tilhørende plantekasser, hvilket giver mulighed for, at man kan dyrke sine egne urter og grøntsager. 

Er man interesseret i en mere unik bolig, er der også mulighed for at leje en penthouse lejlighed med privat tagterrasse.

Ressourcerækkerne har fælles tagterrasser, som forbindes af en gangbro, der giver adgang til bygningens tag og de fire fælles tagterrasser. Derudover er det et tilhørende gårdrum, som udgør bygningens grønne område. Dette er beliggende i midten af bygningen, hvilket hvilket afskærmer gården fra vind og byens larm. Disse fællesområder giver mulighed for at styrke fællesskabet med naboerne, og gør det samtidig muligt at få frisk luft uden at skulle hjemmefra.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *