Bryggeblomsten

Området

Nybyggeriet Bryggeblomsten stod færdig i juni 2015 og er beliggende i københavnernes favorit kvarter på Islands Brygge på Artillerivej 160 i 2300 København S. Boligtårnet er kronen på værket af de adskillige boligbyggerier opført på Artillerivej og er blevet et nyt vartegn for Bryggen.

Artillerivej er et nyt og spektakulært kvarter, der skal være porten til København fra Bryggen. Udover boligbyggeri opføres der både kunstige strande samt en lagune i området. I det attraktive område på Bryggen finder man både cafeer, kulturaktiviteter, samt københavnernes yndlings havnebad.

Lige uden for døren finder man også Amager Fælled – 2000 hektar smuk, og ikke mindst fredet, natur samt adskillige udendørsaktiviteter og rigt dyreliv. 100 meter fra Bryggeblomsten ligger broen, der går over til Vesterbro og Fisketorvet. Tager man cyklen kan man nå ind til Rådhuspladsen på blot 10 minutter. 

Boligerne

Det 15 etagers boligtårn består af 58 lejligheder, som fordeler sig på 3-4 værelses lejligheder. Hver etage består af 4 lejligheder på mellem 94-136 m2. Indretningen og orienteringen har været i centrum i byggeriet. Alle lejligheder har eksempelvis vinklede opholdsrum, således der opnås mest mulig dagslys. Lejlighederne er også udstyret med store vinklede altaner med glasfacade, der giver en smuk udsigt til byen mod nord, Amager Fælled mod øst og havnen mod vest. 

Boligtårnet er forsynet med flere fællesrum. I kælderen finder du både cykelparkering og depotrum, og er du bilejer er der mulighed for at leje privat parkering i den aflåste parkeringskælder under Artillerihaven. 

Arkitekternes hensigt og ambition var at byggeriet skulle være et syn, der satte sig fast på nethinden hos de forbipasserende. Bygningens højde og takkede form giver tårnet et lodret og slankt udtryk samt et smukt lysfald. Tårnet er afsluttet med en forhøjet murkrone, der dækker taganlægget. Materialerne er få men nøje udvalgt og består af blådæmpede tegl i varme farver, glasfacader og bronzetonet og anodiseret aluminium. Det gennemtænkte materialevalg danner et harmonisk og enkelt udtryk, der sammen giver et arkitektonisk helhedsindtryk.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *