Lighthouse

Området

Lighthouse er et spektakulært byggeprojekt beliggende på spidsen af Aarhus Ø, som består af tre byggerier, Fyrtårnet, Kanalhuset og Promenadehuset. Fyrtårnet vil med sine 142 meter fordelt på 45 etager blive Danmarks højeste bygning. Aarhus Ø er spækket med storslået og nytænkende arkitektur. Her bor du i gåafstand til byens centrum men er samtidig omgivet af naturen. Det er også her du finder det nyopførte Havnebad, som kan benyttes året rundt.

På Aarhus Ø finder du også Domen, som er et samlingssted, hvor aktiviteter med bæredygtighed øverst på dagsorden bliver afholdt. Fra Aarhus Ø er der adgang til en lang række vandsportsaktiviteter, og den nyopførte havbane giver mulighed for at træne sine svømmefærdigheder eller dykke under havoverfladen for at udforske Aarhus Bugtens marineliv.

Boligerne

Lighthouse består af 395 ejerlejligheder fordelt på 43 etager. Ejerlejlighederne består af mellem 1-8 værelser og er mellem 52-434 m2. Lejlighedernes gulv-til-loft vinduer giver et spektakulært lysindfald og en udsigt i verdensklasse. Alle lejlighederne er inspireret af den nordiske stil med lyse og åbne rum. Materialerne i køkkenet er velovervejet og består af Corian for at skabe kvalitet og eksklusivitet, mens egetræ vil give køkkenet varme. Farvevalget i køkkenerne i form af blå, grøn og grå er inspireret af skagensmalerierne. Til lejlighederne hører også en stor altan med rig mulighed for at nyde udsigten som årstiderne skifter. Boligpriserne ligger mellem 2,1-15 mio. 

For at stabilisere det høje byggeri er der støbt 28 pæle 70 meter ned i jorden, hvorpå der er støbt en bundplade af 1.400 kubikmeter beton. Fyrtårnets blanding af bløde og skarpe hjørner giver lighthouse et elegant udtryk, mens de skarpe kanter på Lighthouses vinger, Kanalhuset og Promenadehuset, giver bygningen et majestætisk udtryk. Facaden består primært af glas, som brydes af en hvid bølget betonvæg langs altanerne. 

Lighthouse byggeriet skal blandt andet indeholde smukke fællesarealer, cafemiljøer og restauranter på de forskellige niveauer i bygningen. Øverst i Fyrtårnet opføres der et betagende 300 graders view samt Skybar med udsigt over byen, Aarhus Bugten og naturen. Nederst i Lighthouse opføres omklædningsfaciliteter til Havbanens brugere, et forsamlingssted for Aarhusbugtens Sea Rangers samt et Open Space-område til udstillinger og turistformidling.  

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *