Ø Huset

Området

Lejlighedsbyggeriet Ø Huset er beliggende ved Byparken midt i Ørestad City – en af Københavns moderne og centrale bydele, hvorfra København K kun er en cykeltur væk. Det tager f.eks. ikke mere end 19 minutter at komme frem til Hovedbanegården på cykel. Man har desuden både station og metro lige rundt om hjørnet, og både daginstitution, skole og indkøb er i gåafstand. Udover at ligge tæt på centrum, er der heller ikke langt til naturskønne omgivelser fra boligen, da Ørestaden bl.a. ligger lige på kanten af Naturpark Amagers åbne vidder. Kombinationen af by og natur giver Ø Huset en helt unik og attraktiv placering. 

Ørestaden er en af Københavns nyere bydele, hvis moderne bygninger er af høj kvalitet og designet i miljørigtige materialer. Derfor er bydelen også kendt som “Den grønne bydel”. Udover boligbyggerier ligger der også nogle af Danmarks førende uddannelses- og forskningsinstitutioner i området.

Boligerne

Ø Huset består af fire boligblokke, der indeholder 300 stk. 2-5 værelses lejligheder fordelt på 8-12 etager, og er særdeles attraktive for både familier, unge og gamle. Ejendommen, der er tegnet af Vilhelm Lauritzen, er bygget af kvalitetsmaterialer. Ideen bag arkitekturen er enkelthed og holdbarhed og er skabt ud fra ideen om at skabe samhørighed. Ejendommens facader er i forskellige nuancer af rød til koksgrå og er lavet af tegl. I alle bygninger er der elevatorer og EP Digital postkasseanlæg med elektroniske låse og digitale navne displays. 

Lejlighederne består af fine, lyse rum med åben forbindelse mellem køkken og stue. I køkkenet er der komfur, emhætte, ovn, køleskab, fryseskab og opvaskemaskine. På badeværelserne er der installeret gulvvarme samt vaskemaskine og tørretumbler. Alle lejligheder har egen altan eller terrasse som enten er vendt mod syd eller vest – hvor der er taget højde for optimale udsigts- og lysforhold.

Navnet Ø Huset kommer sig af den grønne ø af græs, som kommer til at ligge midt imellem de fire blokke. Denne grønne ø/gårdhave kommer til at fungere som et knudepunkt, hvor husets beboer kan samles. I den hyggelige gårdhave er der både grill, legeplads, borde og bænke.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *