Amerika Have

Området

I det nye Østerbro i København finder du en af byens bedste udsigter i det ekstravagante boligbyggeri Amerika Have, som mest af alt ligner et tårn med sine 13 etager. Byggeriet er placeret i dét som kan betegnes som den lidt finere del af Østerbro, idet det er placeret ved havnen og tæt på Københavns centrum. Området er meget livligt. De små butikker, caféer og take-away steder efterlader én med en “small town feeling”, selvom man befinder sig i København. Dén stemning som opleves ved Amerika Plads sammenligner mange med dén stemning, man oplever på Islands Brygge, hvor nyt er blandet med gammelt, hvilket skaber en helt særlig stemning – og så er det tæt på vandet.  

I området får man også æstetik så langt øjet rækker. Flere af de nyere byggerier har nemlig vundet anerkende priser indenfor arkitektonisk design. Området er derfor noget for sig selv og helt særligt. 

Boligerne

I Amerika Have er der opført 121 ejerlejligheder, som er bestående af 2 til 5 værelser. Byggeriet består foruden det 13 etagers høje tårn, af bygninger på 5-6 etager, der samler sig rundt om en gårdhave. Uanset hvilken lejlighed man får, er man garanteret en rummelig altan eller terrasse. Bosætter man sig i tårnet, får man dog også en udsigt, som man ikke oplever lignende særlig mange andre steder. I nogle af tårnets øverste etager kan man nemlig se ud over hele København, og har, som noget helt unikt, også kig ud over Øresund og helt til Sverige.

Lejlighederne er blevet konstrueret på en måde, så de får det bedst mulige lysindfald. Dertil opvarmes de ved hjælp af gulvvarme. Der er derfor ingen store radiatorer placeret ved væggene, som forstyrrer lejlighedens æstetik og indretningsmuligheder. 

Mellem bygningerne i Amerika Have, finder man et hyggeligt gårdmiljø, hvor der er skabt flere områder med små hyggekroge. Her kan man med fordel slå sig ned, hvis man ønsker sig lidt park-stemning. Det er også nemt at finde en parkeringsplads. Ejendommen har nemlig egen p-kælder – hvilket den har som en af de eneste ejendomme i området.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *