Frederikskaj 2

Området

Boligbyggeriet Frederikskaj 2 er beliggende på kajen i Københavns Sydhavn vest for Sluseholmens karréer med den fineste udsigt over vandet. Herfra er centrum kun en hurtig cykeltur væk. Man bl.a. kan komme til hovedbanegården på kun 12 minutter. Der er busforbindelser ved byggeriet, og der kommer desuden en metrolinje, som efter planen åbner i 2024. Vandet og de bakkede omgivelser omkring Frederikskaj 2 er inspireret af de danske kystområder og skaber et hyggeligt miljø. Der er på fællesarealer vild beplantning af blandt andet fyr, strandroser, havtorn og strandgræsser, og landskabet skråner ned mod havnen, som er med til at give området sin karakter. 

Frederikskaj 2, som er tegnet af Holscher Nordberg, består af 7 bygninger, der varierer i antal etager fra tre og otte etage. De 7 bygninger huser i alt 145 lejligheder. Facaderne er udført med skalmur, hvilket giver et simpelt klassisk arkitektonisk udtryk.

Boligerne

Lejlighederne har 3-5 værelser med åbent køkken-alrum og varierer i størrelse fra 88 til 147 kvm. Alle lejligheder har store vinduespartier og højt til loftet. Lejlighederne er blevet opført med visionen om at kombinere æstetik med funktionalitet, og er bygget af miljørigtige materialer af høj kvalitet. Der er store altaner eller tagterrasser til alle lejligheder, hvor der er plads til både udendørs møbler og grill. Byggeriet er placeret således, at man fra alle lejligheder har udsigt over Teglværkshavnen og Fordgraven samt et rigtig godt lysindfald i lejlighederne. Hver bolig har ét eller flere private udearealer, hvorfra man også har en flot udsigt over vandet. Som beboer i Frederikskaj 2 har man egen promenade og mulighed for at benytte sig af fælleshuset på molen, som består af bl.a. et festlokale og gæsteværelser.

Et af kendetegnene ved Frederikskaj 2 er, at hver bolig har sit eget personlige præg og er opført i et lækkert design i tråd med visionen om funktionalitet og æstetik. Der er i Frederikskaj 2 frihed til selv at tage valg omkring materialer og mulighed for at tilkøbe særlige materialepakker. Man kan således sætte sit eget præg på lejlighederne og gøre dem mere personlig. Man kan eksempelvis vælge mellem 3 forskellige køkkendesigns, forskellige flise- og klinke typer, samt om man ønsker planke- eller parketgulve i ask eller eg. Der er desuden mulighed for at til- og fravælge vægge, alt efter om man ønsker et stort fællesrum eller et ekstra værelse.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *