Nordhavnshuset

Området

Boligbyggeriet Nordhavnshuset er beliggende centralt i Indre Nordhavn i den vestlige ende af Sundmolen – som er Nordhavens grønne kvarter, hvilket er med til at understøtte visionen om, at Nordhavn skal være fremtidens bæredygtige by. Sundmolen er et moderne bykvarter, men med en intim og rolig atmosfære, hvor man fortsat kan fornemme molens historie og havneidyl. 

Fra Nordhavnshuset er der kun er få minutter til det populære Århusgadekvarter, hvor man i de snævre hyggelige gader finder et væld af forskellige aktiviteter, butikker, kultur og spisesteder. Fra Århusgadekvarteret kan man tage videre til Nordre Frihavnsgade, Østerbrogade og Fælledparken. 

Skal man en tur ind til centrum, er dette blot en kort cykeltur væk, og alternativt kan man benytte sig af de gode muligheder for offentlig transport. I området går der nemlig flere forskellige buslinjer, samt S-tog fra Nordhavns Station og metro fra Nordhavn Station og Orientkaj. 

Boligerne

Det spændende boligbyggeri, Nordhavnshuset, består af 59 ejerlejligheder og 6 rækkehuse varierende i størrelser fra 51-208 kvm og med 2-5 værelser. 

Husets bygherre er Casa Nord/Kuben Byg, og er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, som har fundet inspiration af den helt særlige placering ved havnen – både til facaderne og det indre. Visionen med byggeriet har været at skabe et funktionelt og moderne byggeri med afsæt i det maritime område og dets historie. Nordhavnshuset er opført med varierende bygningshøjder, dybde og facadematerialer, hvilket er med til at give hver af de fire bygninger sin helt egen unikke identitet.

Lejlighederne

Lejlighederne er tegnet og bygget med beboerne i fokus, og derfor er lejlighederne indrettet med fokus på funktionalitet, optimal udnyttelse af dagslyset og placering af vinduer for at sikre en god udsigt over vandet. Alle materialer er nøje udvalgt med fokus på både design og kvalitet, hvor stilen er elegant, enkel og tidsløs. Lejlighederne er udstyret med køkkener fra danske Designa, som blandt andet har grebsfri elementer, bordplade i lys Corian og underlimet vask. I badeværelset er der ligeledes elementer fra Designa. Lejlighederne er fuldt udstyret med hårde hvidevarer – alle fra Miele. På badeværelset er der lysegrå klinker fra Evers, og i de resterende rum er gulvet i mat eg fra Tarkett. 

Rækkehusene

De 6 rækkehuse er meget unikke, idet de vender direkte ud om Sundmolens havnelandskab – rækkehuse med denne vidunderlige udsigt findes der ikke mange af i Københavns Havn. Alle rækkehusene er i 5 plan, bestående af en kælder, stue, første sal, anden sal og en eksklusiv taghave på toppen.

Fællesområder

Rundt om Nordhavnshuset er der massere af skønne grønne områder og vand, hvilket skaber masser af åbenhed omkring bygningerne. Der er begrænset trafik i området, da der ikke er noget gennemgående kørsel, hvilket mindsker trafikstøj og gør området mere idyllisk, trygt og børnevenligt. 

Nordhavnshusets egen gård er også inspireret af det maritime miljø, hvilket blandet andet kommer til udtryk i valg af beplantning. Både rækkehusene og stuelejlighederne har egen privat terrasse ud mod gården, som er afgrænset, så man kan nyde privatlivet. Alle lejligheder har som minimum en altan, langt de fleste har dog to altaner, og man kan fra altanen se ud over den fine gård og udover det idylliske Øresund. De store ejerlejligheder øverst oppe har egen taghave, hvilke er udstyret med udekøkken, massere af plads og en helt fantastisk udsigt.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *