Lavetten

Området

Boligbyggeriet Lavetten er beliggende i Ørestad Syd, som er placeret midt imellem naturskønne Kalvebod Fælled og Københavns Centrum. Denne helt unikke placering giver områdets beboere mulighed for at kombinere det urbane liv med at bo helt tæt på den vilde og smukke natur – som det fredede Kalvebod Fælled byder på.

Ørestad Syd er en af de bydele i København, der virkelig har gennemlevet en stor udvikling, og i dag blandt andet er kendetegnet ved de mange moderne byggerier, som præger bydelen. Området udvikles som en del af konceptet “ny by”. Fra bydelen har man nem adgang til resten af København, og fra Lavetten ligger Vestamager metrostation kun 240 meter væk. Der er desuden kun få minutter til den nærmeste motorvej, og man kan være i Københavns Lufthavn på blot et kvarter. 

Som beboer i Lavetten har man, udover de skønne omgivelser, også alle de vigtigste faciliteter i dagligdagen tæt på. Der er blandet andet kun 200 meter til den nærmeste børnehave, 650 meter til Kalvebod Fælled Skole, og dagligvarebutikker i nærområdet. Derudover byder Ørestad Syd også på flere fine aktivitets- og idrætsfaciliteter. Et af disse er et udendørsareal, hvor der er mulighed for at spille fodbold, street basket og beachvolley. Hertil er der også massere af kulturmuligheder tæt ved, bl.a. Asger Jorns Allé, som er områdets hovedgade, og Royal Arena. 

Boligerne

Lavetten er et boligprojekt bestående af 241 lækre lejeboliger, hvor kvalitet og funktionalitet har været i højsædet hele vejen igennem. Lejlighederne er varierende i størrelsen fra 49-176 kvm og har mellem 1-5 værelser. Hele projektet er tegnet af Danielsen Architecture og bygget af Balder Danmark. 

Boligerne er opført i materialer af høj kvalitet, som er nøje udvalgt med omtanke for miljøet. Lavetten er et bæredygtigt byggeri, og boligerne er også særdeles energivenlige. Bygningen er nemlig en lavenergibygning, hvilket betyder den lever op til alle krav om isolering, ventilation og tæthed i energimærkningens A2020 – endda 10 procent bedre! Yderligere har man i bæredygtigheden navn lavet regnvandshåndtering, kildesortering, lavenergiruder og alle de tilhørende hårde hvidevarer er som et minimum af energiklasse A+. 

Lejlighederne er indrettet med funktionelle løsninger, der skal gøre hverdagen nemmere for deres beboere. Det åbne fællesrum er samlingspunktet for lejlighederne, og er udstyret med et Invita Køkken, hvor der er integrerede hårde hvidevare fra Siemens og LED spots. På badeværelserne finder man et væghængt toilet, formstøbt kunstmarmorvask, vaskesøjle og ikke mindst gulvvarme. Til alle lejligheder er der som minimum én privat rummelig altan, hvorfra man kan nyde udsigten over området eller gården. Yderligere har lejlighederne trægulve fra Junkers, garderobeskabe med god plads til opbevaring, praktisk teknikskakt, elevator til døren (med undtagelse af de øverste dobbelt lejligheder), samt mulighed for at leje P-plads og have kæledyr. 

Lavettens samlingspunkt er den store fælles gård, som består af flere forskellige opholdszoner, legearealer og beplantede områder. Her kan man trygt sende børnene ned at lege i de fine omgivelser, da tværgaderne i området er trafiksanerede. Gården er det oplagte sted at samles og hygge – da der her er plads og rum for mange gode stunder. 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *