Byhusene Havnevigen

Området

Byhusene på Havnevigen er beliggende på Island Brygge i København. Byhusene er bygget med inspiration fra de forhenværende og ikoniske huse i kartoffelrækkerne, som giver indtryk af tryghed og intimitet midt i København. Her er Byhusene en fortolkning på byhusene fra dengang, som ligger i et trygt, hyggeligt og i et bilfrit nabolag, hvor der er god mulighed for at være en del af fællesskabet og lære sine naboer at kende. 

Byhusene er placeret centralt på Havnevigen, og den grønne kile mellem karéerne forbinder de hyggelige stræder med stranden, resten af vigen og fælles faciliteterne i Strandtorvet. Ved siden af nabolaget er der ligeledes oprettet en helt nyanlagt strand. 

Foruden et dejligt nabolag, går metroen også næsten lige udenfor døren. Det er derfor nemt at komme hurtigt rundt i København.

Boligerne

Alt i alt består Byhusene af 110 svanemærkede boliger, som er fordelt på fem karéer. Et af Byhusenes særlige kendetegn er den forskudte planløsning, hvor etagerne ligger forskudt med et halvt trappeforløb. Dette vil også sige, at parkeringspladsen til boligen er integreret under boligerne, hvorfra der er direkte adgang fra boligen. Husene er bygget i træ og genbrugstegl, hvis kombination udstråler hygge i gaderne, samtidig med at det stadig er tydeligt, at husene er nybyggede- og kvalitetsfulde. Hver bolig har en forhave ud til stræderne mellem karéerne, en gårdhave og en privat tagterrasse. Niveauforskellene, eller de såkaldte “split-levels”, sikrer et godt lysindfald i hver bolig. Husene er placeret, så man får glæde af aftensolen på sin private tagterrasse og eftermiddagssolen i mellemrummene mellem bygningerne. 

Byhusene på Havnevigen har også modtaget en præmie for at være en af Københavns kommunes “Gode og Smukke Bygninger” i 2015 og 2016.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *