Generationernes Hus

Området

Aarhus Ø er kendt for sin moderne og nytænkende arkitektur – og med Generationernes Hus, bliver det moderne samfund ved havnen taget til et helt nyt niveau, når flere generationer samles under samme tag. 

Aarhus Ø er en nyere bydel i Aarhus, og i takt med at området får flere og flere beboere, dukker der også flere hyggelige madboder og caféer op i området.  

Bosætter du dig i Aarhus Ø, er du garanteret en beliggenhed kun et stenkast fra havet. Og er du ikke til et dyp i de vilde bølger, kan du i stedet tage hen til Bassin 7, som er et lækkert havnebassin, hvor der også er plads til at sole sig i sommermånederne. Heller ikke langt fra Aarhus Ø finder du Riis Skov, som er skabt til lange løbe- og gåture. 

Boligerne

Generationernes Hus er et bud på, hvordan man i en moderne verden kan samle flere generationer under et og samme tag. Projektbyggeriet huser nemlig 40 ungdomsboliger, 40 familieboliger, 24 handicapvenlige boliger, 100 ældreboliger, 100 plejeboliger og en daginstitution med plads til 150 børn.

I Generationernes Hus kan du vælge imellem ‘naboskabet’ og ‘bofællesskabet’ – på den måde kan du selv vælge hvilken grad af privatsfære og fællesskab, som du har behov for fra dag til dag. Du kan derfor trække dig ind i og ud af fællesskaber, lige som det passer dig. 

Generationernes Hus består af i alt otte huse, som har hver deres udtryk og unikke identitet. Omkring husene forenes husenes og beboernes identiteter på fællesarealerne, hvor der er skabt plads til forskelligheder via forskellige mødesteder såsom et fælles køkken, værksted, legeplads og taghaver m.v. 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *