Lyngby Hovedgade

Område

På Lyngby Hovedgade finder du et nyt byggeri, som danner rammen for 145 nye almene ungdomsboliger. Disse er beliggende på bygningens 1-4 sal., og bliver opført for at imødekomme den store mangel på ungdomsboliger i hovedstadsområdet. 

I samme bygning som lejlighederne, kommer der til at være en p-kælder, og i stueetagen bliver der opført både en Netto og en Føtex – nemmere bliver adgangen til de daglige indkøb ikke. Bosætter man sig her, kommer man ikke kun til at bo tæt på supermarkederne. Hovedgaden er, som navnet antyder, nemlig centralt placeret i Lyngby, og man har derfor også et væld af shoppingmuligheder og cafeer lige uden for døren. Perfekt for studerende. 

Vil man bevæge sig uden for Lyngby, er der heller ikke langt til nærmeste S-tog, hvor der går forbindelser til både København og Hillerød. En buscentral med over 1000 daglige afgange ligger også tæt på, og det samme gør den kommende letbane. Studerer man ikke i selve Lyngby, er det stadig let at komme til og fra københavnske uddannelsesinstitutioner.

Byggeri

Byggeriet er tegnet af Arkitema Architects og opføres som et betonelementbyggeri, hvor facaderne og gavlene laves i beton beklædt med teglskaller. Der udbydes 20 lejligheder med 2 værelser og 125 lejligheder med 1 værelse. Byggeriet bliver opført efter energikravene i BR15, og indeholder ventilationsanlæg, vinduer og isolering med lave u-værdier og solceller på taget, så bygningen kan leve op til energirammen. 

Bosætter man sig i en af lejlighederne, får man adgang til et fælles grønt parklignende område, som opføres på taget ovenpå de to supermarkeder. Her kan man med fordel slæbe sine venner med op til en picnic eller hygge sig sammen med nogle af de andre studerende i ejendommen.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *