La Tour

Området

Ved det historiske vandtårn i Aarhus opføres det storstilede højhus, La Tour. La Tour tårnet vil, med sin højde på knap 100 meter og sin beliggenhed på en af byens højest beliggende grunde over havets overflade, være en af de højeste lokationer i Aarhus og blive en markant tilføjelse til byens skyline. La Tour tårnets markante udtryk vil også styrke hele områdets identitet, hvor hundredvis af nye beboere vil bringe ekstra liv til bydelen.

Da højhuset opføres på hjørnet af Hasle Ringvej og Randersvej, er der let adgang til letbanen, hvormed man nemt kan komme til Aarhus centrum, Odder og Grenaa. 

Vælger man at bosætte sig i La Tour, har man ligeledes kort afstand til uddannelsesinstitutioner som VIA University College og Aarhus Universitet samt kort afstand til Aarhus Universitetshospital i Skejby og Skejby-områdets mange virksomheder.

Boligerne

Bygningen tager form som en halvcirkel, der med en gradvis stigning vokser fra 7 etager op mod et tårn på knap 100 meter og mere end 30 etager. Bygningens gradvise stigning skal være med til at formidle overgangen fra områdets store flade bygninger, til den urbane højhus typologi. Den gradvise stigning er samtidig en respekt for det historiske vandtårn.
Om aftenen vil bygningen være belyst og vil derfor sammen med vandtårnet udgøre en skulpturel form.

Boligerne i La tour tårnet er gode funktionelle boliger med altan og en spektakulær udsigt.
I den lave ende af det arkitektoniske tårn, vil boligerne være målrettet til områdets mange studerende og til yngre ansatte på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Lejlighederne i denne ende af bygningen vil primært bestå af delevenlige to- og treværelses lejligheder. Det er således oplagt for for studerende at deles om en af disse boligerne.  
I den høje ende af tårnet vil boligerne have en mere eksklusiv appel. Boligernes areal er større og har unikke udsigtsforhold til Mols og Aarhus bugten.
Bygningens form som en halvcirkel sikrer at beboerne i La Tour ikke vil blive plaget af trafikstøjen fra Randersvej, da formen af bygningen er en støjdæmper i sig selv.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *