Kaktustårnene

Området

Bypark, hotel og ungdomsboliger

Ungdomsboligerne i Kaktustårnene ligger ved havneområdet tæt på Vesterbro, lige ved Dybbølsbro og Fisketorvet og tæt på byens mange uddannelsesinstitutioner. Tårnene er en del af et større nyt bygningsanlæg, som også består af et 37.000 kvadratmeter stort IKEA varehus og et 21.000 kvadratmeter stort hotel. De tre byggerier bindes sammen via stier, beplantning og grønne opholdsarealer. På taget af IKEA varehuset kommer der til at være en park på 18.000 kvadratmeter, så man kan komme fra Bernstorffsgade til Otto Busses vej via byparken.

Boligerne

Et nyt københavnsk varetegn

Kaktustårnene er navnet på to højhuse på Kalvebod Brygge. Bygningerne er henholdsvis 60 og 80 meter høje og huser tilsammen 495 ungdomsboliger, en række butikker og caféer samt et fitnesscenter. Et byggeri på i alt 16.000 kvadratmeter. Ungdomsboligerne er et tiltrængt bidrag til København, hvor efterspørgslen på ungdomsboliger er langt større end udbuddet. I Kakturstårnene er der både 1- og 2-værelses ungdomsboliger. Gennemsnitsstørrelsen på dem er 30 kvadratmeter. 

Byggeriet har fået navnet kaktustårnene efter sin karakteristiske silhuet. De to tårne har en sekskantet kerne og kvadratiske dæk, som roterer for hver etage og danner spidse facader med forskudt altaner – hvilket får tårnene til på afstand at ligne to store kaktusser. 

Byggeriet bliver en del af den Københavnske skyline og den lange grønne rute kommer til at fremstå som en hævet offentlig park, der snor sig gennem gennem bygninger fra Bernstorffsgade til Kalvebod Pladsvej.

Bag byggeriet står ingeniørfirmaet MOE, arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group og Høpfner Projects, som er bygherrer. Sammen har de tidligere opført den prisvindende Ørestandstriologien bestående af Bjerget, VM-Husene og 8tallet. LM Byg A/S udfører råhuset og HS hansen står for at opfører facaderne, der laves i glas og aluminium.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *