Frederiks Plads

Området

Boligprojektet Frederiks Plads er placeret i hjertet af Aarhus lige mellem skønne Frederiksbjerg, Aarhus Centrum og Havnen. Med denne centrale placering har man alt, hvad man har brug for lige ved hånden. Blandt andet bor man lige ved siden af Aarhus’ største shoppingcenter Bruuns Galleri, banegården, Aarhus Street Food og Aarhus gågade. På selve Frederiks Plads er en integreret del af projektet, at der i bygningernes stueplan skal være butikker, cafeer og restauranter, hvilket kommer til at gøre området endnu mere attraktivt. 

Aarhus er en rigtig cykelby, hvor det meste ligger i cykelafstand. Hvis man alligevel foretrækker at benytte sig af offentlig transport, så ligger det lige rundt om hjørnet, når man bor på Frederiks Plads. Uanset hvor man skal hen, så kører der en bus, tog og letbane dertil i fem minutters afstand fra Frederiks Plads. Har man bil, er der mulighed for at købe en parkeringsplads under bygningen, hvor der er 500 p-pladser.

Boligerne

Projektet består af lejligheder i varierende størrelse fra 54-267 kvm og mellem 2-6 værelser, som ligger i den sydlige del af Værksmestergade mod Jægergårsgade. Udover lejligheder består projektet også af 3 erhvervsbygninger, der er placeret ud mod badeanstalten Spanien og Værksmestergade – i alt er der 35 tusinde kvadratmeter erhverv. Arkitekten bag Frederiks Plads er C.F. Møller, og bygherren er NCC Property Development A/S og Domis. 

Som beboer på Frederiks Plads, der tidligere var et DBS værksted, kan du nyde godt af de perfekte rammer for et liv midt i byen. Byggeriet er nemlig designet til fremtiden med beboeren i centrum, hvor der er lagt stor vægt på fleksibilitet og kvalitet. 

Lejlighederne er rummelige, og der er tænkt i smarte løsninger, der udnytter hver en kvadratmeter, dette ses bl.a. ved store skydedøre. Lejlighedernes kerne er det åbne køkken alrum, hvor køkkenet er arkitekttegnet af C.F. Møller, med en vision om at integrere køkkenet i rummet med et industrielt præg. Der er godt lysindfald fra både de store vinduespartier og terrassedørspartiet – som går fra gulv til loft. 

Fra alle lejligheder er der udsigt til byen, havnen eller pladsen. Når vejret er godt kan den nydes fra lejlighedernes fine altaner og/eller tagterrasser. Selv pladsen er indrettet sådan, at bygningerne indrammer et indre torv, hvor der er træer og græsarealer. Formålet med dette er at skabe et dejligt byrum for beboerne og for de der ellers færdes på Frederiks Plads.

Frederiks Plads har fået sit navn efter den danske kronprins, hvilket er med til at skabe et endnu stærkere bånd mellem kongehuset og Aarhus.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *