Bellarækkerne

Området

Bellakvarter tilbyder det perfekte miks af følelsen af landsbycharme og et pulserende byliv i København. De to modsætninger er med til at skabe rammen for et unikt boligkvarter. Her vil man nemlig bo som nabo til både naturområder, Bella Center og den nye bydel Ørestaden, hvor der er alt fra skoler og institutioner, shoppingcentret Fields, biograf, koncert- og konferencecenteret Royal Arena og meget andet. 

Bellakvarteret er etableret med et stort fokus på natur. Der er opført haver, søer og træer som udpræget fællesskabende bindeled, der skaber stemningen af et klassisk boligkvarter med naturen i baghaven. Et stenkast fra Bellakvarteret ligger Amager Fælled, som er et fredet naturområde, der er tre gange større end Dyrehaven. I Amager Fælled er der spiselige afgrøder, samlingspunkter for hele familien og løbe- og gangstier. Går man en tur rundt i Amager Fælled, er det næsten uforståeligt at Kongens Nytorv og resten af indre by blot ligger 10 minutter væk med metroen.

Missionen for bydelen er at skabe et blandet bykvarter i københavnsk byggestil og med bæredygtighed som omdrejningspunkt for byggeriet. Den københavnske byggestil tydeliggøres ved at opføre bydelen i karréer og byhuse med brokvarterer og parker. Byggeriets bæredygtighed fremstår ikke åbenlys, men er en integreret del af boligerne. Blandt andet med et lokalt vandafledningssystem i Bellakvarteret, der er designet til at modstå skybrud og i stedet udnytte regnvandet til de rekreative områder, hvor søer og kanaler ikke kan oversvømmes. Derudover er boligerne bygget med grønne tage, der kan forsinke regnvandet og på den måde sørge for, at det når at fordampe. Bellakvarter har desuden erstattet de klassiske affaldscontainere med et intelligent affaldssugesystem, der samler al affald ved at suge det ned i en underjordisk affaldsterminal. Dette minimerer lydforureningen af den tunge trafik når affaldet skal afhentes, samt afhjælper eventuelle lugte som typisk opstår ved affaldscontainere. Sidst, men bestemt ikke mindst får Bellakvarteret grøn energi fra bydelens helt egen vindmølle. 

Bygningen

I Bellakvarteret ligger Bellarækkerne, som er rækkehuse på tre etager med hver sin lille have. Bygningerne er designet af de prisbelønnede tegnestuer COBE og Vilhelm Lauritzen arkitekter, der har fokuseret på at bringe dansk designtradition ind i Bellarækkerne. Rækkehusene er bygget op som klassiske københavnerbyhuse, men med et moderne nybyggeri twist. Alle boliger har store vinduespartier og enten fransk eller almindelig altan og hele Bellakvarteret er bygget lavt mod syd-vest og højere mod nord-øst. Denne løsning åbner op for at solens stråler kan strømme gennem boligen dagen lang. I rækkehusene er der gulvvarme og ventilationsanlæg, der er med til at sikre et sund indeklima året rundt. Fra køkkenalrummet er der adgang til boligens private have og fra tredjesalen er adgang til boligens tagterrasse.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *