Fællesskabet

Området

De nye studieboliger i “Fællesskabet” har en unik placering for dens beboer, da den er beliggende i Roskildes nyere naturskønne universitetsbydel “Trekroner”, der ligger tæt på de mange uddannelser Fra studieboligerne i Fællesskabet er f.eks. kun fem minutters gang til Roskilde Universitet. 

Udover at ligge tæt på mange studier, er Fællesskabet også beliggende tæt på både dagligvarebutikker, spisesteder, specialbutikker og meget andet. Der er masser af oplevelsesmuligheder i Roskilde og omegn. Roskilde er bl.a. kendt for Roskilde Domkirke, Vikingeskibsmuseet og – ikke mindst – Roskilde Festival, der er årets helt store begivenhed. Roskilde er omgivet af både skov, eng og fjord, hvilket betyder, man ikke skal langt væk, før man har mulighed for at nyde naturen. 

Da Fællesskabet er placeret kun et minuts gang fra Trekroners togstation, er man kun en kort togtur væk fra både København og Roskilde Centrum. Det tager kun 23 minutter i tog at nå ind til København, og der er fra Roskilde både gode bus- og togforbindelser til resten af landet. 

Boligerne

Studiebolig

Fællesskabet består af 113 lejeboliger, der er henholdsvis 1- og 2 værelses studieboliger. Byggeriet har et samlet areal på 4.000 kvm, er tegnet af ARKIDÈ og bygget af AKF Koncernen. Der er flere forskellige typer af lejligheder, der er varierende i størrelse fra 34-48 kvm. Fælles for alle typerne af boliger er, at de består af åbne og funktionelle rum, og alle har eget køkken og bad. Lejlighederne er bygget med tanke på, at de nemt kan indrettes, så man får mest muligt ud af alle kvadratmeterne. 

Navnet på boligbyggeriet, Fællesskabet, er ikke tilfældigt, det kommer nemlig fra bygherren AKF Koncernens vision om at skabe de bedst mulige rammer for de studerende og deres studieliv. Målet med byggeriet er nemlig ikke blot at bygge fine studieboliger, men også at skabe gode rammer for at dyrke sociale relationer husets beboerne imellem. Dette fremmes bl.a. ved, at der i bygningen er et stort fællesareal, som bl.a. består af en tv-lounge og spisesal, hvor indbyder til sociale events og hygge. Derudover er Fællesskabet udstyret med flere grupperum, som bygningens beboer har mulighed for at booke til at kunne afholde møder og lave studiearbejde. På hver etage er der store fælles altaner. Alt dette skal være med til at fremme venskaber blandt Fællesskabets beboere. Udlejeren vil være med til at hjælpe relationerne på vej ved at støtte op om sociale aktiviteter, som dog skal styres af de studerende selv. Dette betyder man har udlejers opbakning til initiativer, dette kan være alt muligt, f.eks. Spilaften, fællesspisning, en interesseklub eller fester. 

Det er et krav, at man er studerende på en videregående uddannelse eller en erhvervsuddannelse for at kunne bo i Fællesskabet. Derfor bliver man også bedt om at skulle dokumentere sit uddannelsesforløb, før man kan få lov til at underskrive og overtage en af de fine studieboliger.  

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *