Æggepakkeriet

Området 

Æggepakkeriet er en del af det nye bykvarter omkring Godsbanen – Aarhus K – og ligger langs Carl Blochs Gade midt i Aarhus med Godsbanen som sin nabo og med udsigt til både Ringgadebroen, ARoS og den 150 år gamle Cerespark. Godsbanen er et helt særligt sted. Godsbanen huser små åbne værksteder, en hyggelig restaurant og “Den Rå Hal”, hvor der afholdes mange forskellige arrangementer – lige fra loppemarkeder til litteraturfestivaller. 

Inden for en radius af blot et par kilometer ligger midtbyens store udvalg af butikker og spisesteder i alle prisklasser. Der er heller ikke langt til indkøb af dagligvare. Der er flere supermarkeder i nærområdet. Det nærmeste supermarked, en Lidl, ligger i hjørnehusets stueetage. 

Når man bor i Æggepakkeriet er det ikke kun bylivet, som man har nem adgang til, men også skøn natur. På den anden side af Carl Blochs Gade ligger den 150 år gamle Ceres park, Aarhus å og Brabrandstien, der snor sig gennem skøn natur – bl.a. rundt om Brabrandsøen. 

Boligerne 

Æggepakkeriet består, foruden det gamle æggepakkeri, af tre forskellige bygninger i tre forskellige højder – Hjørnehuset, Det Lange Hus og Det Høje Hus, som huser mange forskellige lejlighedstyper, der retter sig mod forskellige typer mennesker. Der er boliger på 1-5 værelser og på mellem 47-132 kvadratmeter, hvoraf en andel af dem egner sig godt som deleboliger. I Hjørnehuset er der boliger på 1-3 værelser og 47-101 kvadratmeter. I Det Lange Hus er der boliger på 2-4 værelser og 51-100 kvadratmeter og i Det Høje Hus boliger på 3-5 værelser og 75-132 kvadratmeter.

De tre bygningerne har hver deres særpræg, som binder nyt og gammelt sammen. På Det Lange Hus er der eksempelvis en 600 kvadratmeter stor fælles tagterrasse med små oaser, et orangeri med udekøkken, loungemøbler og storskærm. Tagterrassen må nydes af alle beboere i Æggepakkeriet – ikke kun dem, der bor i Det Lange Hus. Bygningerne er opført i forskellige materialer.  Hjørnehuset er opført i rød tegl, Det Lange Hus i gul tegl og Det Høje Hus i betonelementer beklædt med galvaniserede stålplader. 

I alle boligerne i de tre bygninger er der gulvvarme, egetræsgulve, Siemens vaskemaskine og tørretumbler samt HTH-køkken, -bad og -inventar, som er designet i samarbejder med SLETH Arkitekter. 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *