Engdraget

Området 

Engdraget ligger i det nye område Tidselbjerget i den nordlige del af Slagelse. Der er gode busforbindelser, indkøbsmuligheder og kort afstand til Slagelse centrum. Engdraget ligger midt i naturskønne omgivelser 

Boligerne 

Bæredygtigt og fællesskabsorienteret 

Engdraget består af 126 rækkehuse på mellem 99-114 kvadratmeter og 3-4 værelser fordelt på 12 blokke. Der er både rækkehuse i ét og to plan. I rækkehusene på 2-plan er stue og køkken og badeværelset placeret i stueplan og værelserne på øverste plan. Der er i alle rækkehuse forberedt stik til både vaskemaskine og tørretumbler på badeværelserne samt til opvaskemaskine i køkkenet, men lejer skal selv købe dem. 

Der er en helt særlig vision for Engdraget – nemlig at skabe et fællesskab, hvor beboerne engagerer sig i- og har stor indflydelse på bebyggelsens og bydelens sociale og bæredygtige udvikling. Der er ingen vicevært eller havemand. Beboerne skal selv vedligeholde området, dog med hjælp fra boligselskabet Slagelse Bolig, der står bag boligerne. Slagelse vil løbende lave workshops, som skal hjælpe beboerne på vej og de står også for at købe det nødvendige maskinelle udstyr.  Som en del af opskrivningen til boligerne, skal interesserede udfylde en blanket, hvor man skal oplyse, hvad ens færdigheder og bidrag til Engdraget kan være – f.eks. snerydning eller pasning af grønne områder. 

Til boligerne hører Engstedet, som er et fælleshus, som beboerne i Engdraget kan bruge til fælles arrangementer eller til egne arrangementer som eksempelvis runde fødselsdage. I Engstedet er der en lille lejlighed med plads til to overnattende gæster, som beboerne kan booke til venner eller familie, der kommer på besøg langvejsfra. I fælleshuset er der også et orangeri og uden for opføres en lille æbleplantage ned til en lille sø. 

Det er Scandi Byg, der står bag opførelsen af boligerne. Boligerne er opført efter en industriel byggemetode, der betyder, at boligerne er produceret i moduler i en produktionshal og er ankommet næsten færdige til byggepladsen. Det har derfor kun taget Scandi Byg 13 måneder at opføre boligerne i Engdraget. Samtidig er det også mere CO2-venligt, end den traditionelle måde at opføre boliger på. Der bliver blandt andet brugt mindre energi under produktionen, der er færre transporteringer forbundet med arbejdet og det er nemmere at sortere i byggeaffaldet og genanvende materialer. 

Boligerne er blevet designet i samråd med naboer, unge fra lokale uddannelsesinstitutioner, fagfolk og andre beboere i Slagelse Boligselskabs afdelinger, som har været inviteret til at deltage i en workshop om deres boligdrømme.

Bebyggelsen i Engdraget er tilpasset det bølgede terræn og omgivende landskab. Mellem husrækkerne åbner sig varierede kig og oplevelser. Boligernes små private terrasser skaber en naturlig overgang mellem landskab og bolig, og de grønne kiler, på den ene side af boligerne skaber sammenhængende tæppe af natur i området. For hele området gælder det, at arkitekturen skal underlægge sig naturen, og derfor er der ingen friserede græsplæner, men i stedet vilde blomster og enggræs.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *