CobraHave

Området 

Natur, kultur og shopping

CobraHave ligger på Else Alfelts Vej i Ørestad Syd lige op til Kalvebod Fælleds storslåede natur. I de varme sommermåneder er der både og kajakker til fri afbenyttelse i søen ud for den nærliggende bygning kaldet 8tallet. Nøglerne henter man hos Café 8tallet. Ude foran caféen er der udendørs træningsfaciliteter, som også er til fri afbenyttelse.  

Fra CobraHave er der heller ikke langt til shopping- og kulturtilbud. Royal Arena ligger 0,9 kilometer væk og shoppingcenteret Fields ligger 1,9 kilometer væk. Der er 400 meter til metro stationen, hvorfra du på kun 14 minutter kan komme til Nørreport station. 

Den nærmeste skole i området er Kalvebod Fælled Skole, som har en stærk idrætsprofil. Skolen ligger kun 84 meter fra CobraHave, så børn kan nemt komme til og fra skole. 

Den populære strandpark – Amager Strandpark – ligger knap 8 kilometer fra CobraHave. 

Boligerne 

For store og små, unge og grå 

Arkitekterne bag CobraHave – C.F. Møller – har taget udgangspunkt i den klassiske københavnerkarré, men leget med facaderne. De har skabt tre forskellige farvekoncepter til de forskellige bygninger i karréen og leget med murstenene, farven på fugerne og vinduerne, stålaltanerne og kanapperne. 

CobraHave huser 218 lejligheder med varierende planløsninger og størrelser – mellem 70-145 kvadratmeter. Variationen er lavet for at imødekomme mange forskellige behov med henblik på at skabe en bred beboersammensætning af både singler, par, børnefamilier, unge og ældre.  

Bygningernes højder varierer fra 5 til 7 etager. Lejlighederne i stueplan har egne små private arealer i det grønne gårdmiljø. Resten af lejlighederne har altaner. Nogle af dem ligger i første parket til Kalvebod Fælled og har således udsigt til smuk natur og græssende dyr. I det grønne gårdmiljø er der blandt andet en legeplads til CobraHavens mindste beboere. Der er fuld kælder under bygningerne og gårdarealet, hvor der både er bilparkering, cykelparkering, depotrum, teknikrum og affaldsrum. 
Byggeriet har fået sit navn efter kustnerfællesskabet COBRA, hvis medlemmer har givet navn til flere af vejene i Ørestad Syd. Navnet er dannet af forbogstaverne på medlemmernes hjembyer: COpenhagen, BRussels, og Amsterdam.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *