Allé Havnen

Området

Allé Haven er en del af Valbys nye bydel “Valby Maskinfabrik”. I Valby Maskinfabrik ligger ombyggede gamle fabriksbygninger i harmoni med nybyggeri. Valby Maskinfabrik er inddelt i seks kvarterer, som hver er navngivet efter de funktioner de forskellige bygninger i kvarteret havde, dengang området fungerede som maskinfabrik for FLSmidth – Værkstedskvarteret, Marketenderikvarteret, Støberikvarteret, Maskintorvet, Montagehalskvarteret og Pakkerikvarteret. I Valby Maskinfabrik er der i dag både boliger, erhvervslokaler, butiksliv og grønne områder. I passagerne, hvor heste engang trak rundt på tunge cementrør, er der i dag skabt fælles arealer, der indbyder til ophold, samvær og leg. Ved hvert boligbyggeri er der anlagt semiprivate grønne og rekreative områder. Kvarteret indeholder flere nye p-kældere og p-pladser på terræn, mens byrummene mellem vejene er bilfrie. 

Valby Maskinfabrik ligger ud mod de to hovedveje Vigerslev Allé og Gammel Køge Landevej – tæt på flere store S-togsstationer og Toftegårdsplads med gode busforbindelser og med hurtig adgang til motorvejsnettet. Der er heller ikke langt til daginstitutioner, skole, caféer og shopping. 

Boligerne 

Allé Haven ligger i Støberikvarteret, der udelukkende består af boliger. Allé Haven er et nybyggeri, der rummer 110 boliger, hvoraf størstedelen af dem har 4 værelser. Der er dog også lejligheder på 2 og 3 værelser. Lejlighederne varierer i størrelsen fra 61 kvadratmeter til 145 kvadratmeter. Lejlighederne i stueetagen har egen terrasse, og de der ligger på førstesalen og op efter har alle altan. Facaderne er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Allé Haven er nabo til FLSmidts gamle flotte hovedkvarter og har udsigt over en park og ligger afskærmet fra de trafikerede veje.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *